Gezondheidsboeken Acenia
Als kanker toeslaat zit men in een benarde situatie waarin angst, onzekerheid en wanhoop domineren. In dit boek tracht Jan Dries deze wanhoop in hoop om te zetten. Hij zegt : 'Wij moeten kanker anders leren zien, er anders mee omgaan en moed hebben om aanvullende therapieŽn in te schakelen. Wie dat doet heeft een grotere kans om te genezen en de nevenwerkingen van chemotherapie en/of bestraling te beperken. Het kankerprobleem is uit zijn nauwe medische grenzen gelicht. Het is een complex probleem waarbij de maatschappelijke factoren zoals industrialisatie, milieuvervuiling, levenswijze, stress, emotionele aandoeningen en vooral voeding een steeds duidelijke betekenis krijgen.'
Sinds de ontdekking van fytochemicaliŽn in voedingsmiddelen, dit zijn stoffen met een kankerremmende werking, wordt het belang van een gezonde en natuurlijke voeding meer dan ooit onderstreept. Bovendien hebben onderzoeken uitgewezen dat geÔndustrialiseerde voeding een invloed heeft op het onstaan van kanker.
Jan Dries is een ervaren voedingstherapeut die vele honderden kankerpatiŽnten heeft begeleid op weg naar een betere voeding. Hij heeft dit boek vanuit deze rijke ervaring  geschreven. Alhoewel hij uitvoerig ingaat op de praktische toepassing van het dieet dat zijn naam "het Dries-dieet" draagt, wijst hij eveneens op het nut van een aantal aanvullende therapieŽn.