Kruidenbereidingen voor herborist

Dit boek is een praktische systematische handleiding voor de bereiding van kruiden.

Door zijn specifieke opbouw rond enkelvoudige extracties en hun verdere verwerking tot complexe kruiden producten gestoeld opfysico-chemische basis, is dit boek een uitstekende leidraad voor studenten herboristen herboristen en een naslagwerk voor de afgestudeerden.

Het boek bevat naast vele praktische recepten ook 23 overzichtelijke tabellenen 6 schema's 

ISBN 97890811411314       aankoopprijs 25,00

Etherische oliën

Aromatherpie: bestaat uit twee boeken en gaat in op de wetenschappelijke achtergrond van de aromatherapie.

Deel 1: zoektocht naar de essentie

            ISBN 9789081141321    aankoopprijs 25,00

Deel 2: compendium

            ISBN 9789081141338    aankoopprijs 25,00

Deel 1: Zoektocht naar de essentie

Dit boek bevat het theoretische deel en richt zich niet allen tot herboristen en therapeuten, maar ook tot geïnteresseerden in deze boeiende materie.

In dit boek wordt de productie van een etherische olie besproken.

De samenstelling van een een etherische olie maken we visueel via een aromagram

De inhoudsstoffen worden besproken en via het aromagram. Een aromagram is een schematisch werkinstrument dat een onmiddelijk beeld geeft van het werkingsgebied van een etherische olie. Vandaar uit gaat men beter de chemische samestelling begrijpen en praktisch kunnen toepassen.

We weten dat etherische olies invloed hebben op het emotionele welzijn, in dit boek wordt de link gelegd tussen het temperament van iemand en de etherische olie, dit is een unieke toepassing in het gebruik van een etherische olie

Deel 2: Compendium

In dit deel wordt aan de hand van het aromagram vande etherische olie de eigenschappen besproken, er wordt een link gelegd naar de toepassingen per stelsel in het lichaam.

Duidelijke pictigrammen geven aan hoe de etherische olie wordt gebruikt.

In dit deel wordt naast de werking op het fysieke lichaan ook de etherische olies die van toepassing zijn op het emotionele lichaam besproken, we gebruiken hier de temperamenten leer (zie deel 1).

Fytotherapeutisch werkingsgebied

                   – een modern kruidencompendiumoliën

Het compendium gebruikt de classificatie van de planten volgens de nieuwste inzichten.

Het bevat praktische aanwijzers voor een vlugge consultatie,de genezende werking van de kruiden, ondersteund door de nieuwste wetenschappelijke onderzoeken.
Bij ieder kruid is er de vermelding van inhoudsstoffen met specifieke actieve delen. De oplosbaarheidvan de inhoudsstoffen is de sleutel tot een effectief gebruik van inhoudsstoffen in kruidenpreparaten.
In het herboristenhoekje worden de bereidingsvormen aangegeven
Bij kruiden rijk aan etherische olie is er de Verwijzing naar aromatherapeutisch gebruik van de  via aromagrammen (zie boeken aromatherapie)
In het boek is er aandacht naar het gebruik van het kruid op zich in combinatie met reguliere medicijnen.

ISBN 9789081141345    aankoopprijs 25,00

Grondstoffen voor de herborist

Gronstoffen voor de herborist is het tweede deel in een reeks naslagwerken voor de herborist (zie ook Kruidenbereidingen voor de herborist

Het boek is tevens gericht naar mensen die begaan zijn met het maken van natuurlijke verzorgingsproducten.

Het boek geeft meer details over grondstoffen die nodig zijn voor het bereiden van kruidenpreparaten met een uitgebreid deel over de verschillende plantaardige oliën en hoe deze kunnen aangewend worden in voeding en kruidenbereidingen.

In het boek zijn grondstoffenlijsten, overzichten van de samengestelde vetzuren in vette oliën en vele informatieve tabellen en schema's

ISBN 9789081141307  aankoopprijs 21,00